Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Pieniä pikavippejä on helppo ottaa ja siksi moni on ajautunut hakemaan pikalainoja aina kun tarve niin on vaatinut. Useamman lainan ottaminen voi kuitenkin johtaa siihen, että lainaaja ottaa vippiä vipin perään. Lainojen yhdistäminen on keino päästä pienistä lainoista eroon kertaheitolla. Kyseessä on suhteellisen uusi menetelmä, mutta monen kohdalla se on selventänyt lainojen takaisinmaksua. Lisäksi voit säästää selvää rahaa, kun maksat useiden korkojen ja tilinhoitokustannusten sijasta vain yhtä lainaa takaisin. Tässä lisää lainojen yhdistämisestä sekä neuvot lainan hakemiseen.

Milloin lainojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen on hyvä ajatus mikäli sinulla on monia erilaisia lainoja maksettavana, luottokorttivelkoja tai jos olet lainannut epävarmoilta tahoilta tai ihmisiltä ja haluat hoitaa lainat pois mahdollisimman pian esimerkiksi säilyttääksesi ystävyyssuhteet. Jos pahimmassa tapauksessa olet joutunut velkakierteeseen, voi lainat yhdistämällä hoitaa velkojat nopeasti pois kannoilta.

Joillakin ihmisillä voi taloudellisten ongelmien takia olla jopa kymmeniä pieniä lainoja taakkanaan. Korot, tilinhoitomaksut ja myöhästymismaksut voivat nopeasti ajaa ihmisen ongelmiin, joten on tärkeää puuttua asiaan heti. Yhdistämiseen tarkoitetun lainan voi saada jo saman päivän aikana ja muut lainat voi hoitaa pois alta heti kun uusi laina on myönnetty. Sama koskee myös luottokorttivelkoja. Luottokorttia on joskus liiankin helppo vinguttaa ja luottokorttimaksut voivat olla hyvin korkeat, mikäli velkoja ei maksa takaisin. Silloinkin auttaa lainojen yhdistäminen.

Lainojen yhdistäminen on edullisempaa

Lainojen takaisinmaksaminen toisella lainalla voi kuulostaa arveluttavalta, mutta useimpien kohdalla lainojen yhdistäminen on parempi vaihtoehto hoitamaan pienet lainat pois nopeasti. Pienissä lainoissa nimittäin korko on usein monin verroin korkeampi, joten yhdellä isolla lainalla voi maksaa kalliit pienlainat ja sen jälkeen keskittyä maksamaan isompi laina pois. Eräpäiviä ja maksettavia laskujakin on vähemmän, joten saat nopeasti mielenrauhan.

Kannattaa siis laskea kaikki kuukausittaiset kulut, joita eri lainojen maksamiseen menee, ja verrata niitä yhdistävän lainan kuluihin. Jos isompi laina myönnetään ilman avausmaksuja tai tilinhoitokuluja, voi lainat yhdistämällä todella säästää pitkän pennin.

Yksi suuri laina vs. useampi pieni laina

Valitettavan moni uskottelee itselleen, että taloudellinen tilanne pysyy hoidossa ottamalla vain pieniä lainoja. Tämä on kuitenkin selvä harhaluulo. Pikavipeissä kulut ovat usein suuremmat, sillä nopeisiin lainoihin liittyvät käsittelyt ja kulut näkyvät suuremmissa koroissa. Lisäksi pienlainoissa takaisinmaksuaika on yleensä huomattavasti lyhyempi ja jos eräpäivistä myöhästyy, joutuu maksamaan kaiken lisäksi vielä myöhästymismaksut. Näin maksettava summa kasvaa entisestään.

Ottamalla isomman lainan henkilö tietysti joutuu tietysti maksamaan ison summan takaisin, mutta loppupeleissä se on edullisempaa ja takaisinmaksuaikaa on reilusti enemmän. Pienlainojen tilinhoitokulut voivat olla jopa 1000 euroa vuodessa (per pienlaina), mutta isommissa lainoissa se on huomattavasti vähemmän. Puhumattakaan stressistä ja henkisistä vaikutuksista, joita useiden lainojen hoitaminen ja jatkuva myöhästely saattavat aiheuttaa. Tästäkin syystä yksi iso laina on parempi vaihtoehto, sillä yhden lainan takaisinmaksaminen on selkeämpää. Voit lukea lisää lainan takaisinmaksusta täällä.

Miten hakea lainojen yhdistämistä?

Lainaa haetaan aivan samalla tavalla kuin tavallistakin lainaa, eli lainahakemuksen voi tehdä nopeasti netissä kun sopiva lainayritys on löytynyt. Aivan ensimmäiseksi kannattaa kuitenkin laskea, kuinka paljon sinulla on maksettavaa yhteensä. Ota huomioon kaikki lisäkulut, myöhästymismaksut, yms. Hakemuksessa on hyvä mainita, että laina on tarkoitettu lainojen yhdistämiseen. Näin lainayritys ymmärtää paremmin lainasumman suuruuden sekä lainan tärkeyden. Kun laina on myönnetty, hoida heti ensimmäiseksi vanhat lainat ja keskity sen jälkeen saamaan taloutesi kuntoon sekä maksamaan yhdistämiseen otettu laina takaisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *