Luotettavat lainayritykset

Lainanantajia on nykyään joka lähtöön, mutta se ei ole ollenkaan huono asia; lainanhakijat voivat kilpailuttaa eri yritysten tarjoukset ja valita itselleen sopivimman lainatarjouksen! Kilpailu tarkoittaa myös sitä, että lainatarjouksia on nykyään enemmän ja uusia asiakkaita houkutellaan esimerkiksi ilmaisilla ensilainoilla tai korottomilla lainoilla. Nämä lainat kuulostavat melkeinpä liian hyviltä ollakseen totta, mutta ainakaan kotimaisilla lainafirmoilla niissä ei ole koiraa haudattuna. Mutta miten sitten voi olla varma, onko kyseessä luotettava lainaaja vai ei?

Tällä sivulla kerromme hieman enemmän siitä, miten lainaprosessi toimii, millainen on vastuullinen lainanantaja ja mitä kannattaa ottaa huomioon oikeaa lainaa etsiessä. Pitämällä tietyt perussäännöt mielessä osaat itsekin etsiä juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi sopivan ja turvallisen lainan. Voit myös katsoa meidän sivustomme listaamat tämän hetken parhaat lainanantajat täältä.

Mistä tunnistaa hyvän lainafirman?

Hyvän lainanantajan toiminta on läpinäkyvää ja rehellistä, mikä on varmaankin tärkein kriteeri sopivaa lainaajaa valittaessa. Ethän nimittäin halua joutua pulittamaan piilokustannuksia tietämättäsi? Useimmiten jo pelkkä vilkaisu lainanantajan kotisivuille riittää. Jos löydät helposti sopimusehdot, tietoa yrityksestä, lainalaskurin ja lainahinnaston sekä todelliset vuosikorot ja kustannukset selvästi ilmotettuna, kertoo se lainaajan olevan avoin toimintansa kanssa eikä mitään piiloteltavaa siis ole.

Toimiva asiakaspalvelu on myös erittäin tärkeää, vaikka kaikki eivät siihen heti kiinnitäkään huomiota. Joillakin firmoilla asiakastuki kuitenkin on avoinna vain muutaman tunnin päivässä, eikä sähköposteihin välttämättä edes vastata! Voit vain kuvitella, miten hankalaa tällaisen firman kanssa on toimia – etenkin jos lainasta koituu ongelmia tai sopimuksessa on epäselvyyksiä. Tänä päivänä Suomen markkinoilla on lukuisia lainayrityksiä, joiden asiakaspalveluun saa yhteyden kätevästi puhelimitse myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Miksi siis valita yritys, jonka apua saa odotella päiväkausia?

Suomalaisten lainaajien kanssa tiedät mitä saat

Jos sinulla ei ole aikaa tutustua yritykseen tarkemmin tai lukea muiden kokemuksia lainafirmoista, yksi nopea kikka löytää hyvä rahoittaja on valita suosiolla suomalainen palvelu. Tämä siitä syystä, että suomalaisia lainanantajia valvotaan tarkasti ja esimerkiksi kuluttajansuoja turvaa lainanhakijan mikäli kotimaisen lainan kanssa tulee ongelmia. Lisäksi suomalaisten lainayritysten tulee kuulua luotonantajarekisteriin, jonka avulla varmistetaan toiminnan olevan oikeudenmukaista molemmille osapuolille.

Suomalaisten firmojen tarjoamille lainoille on asetettu myös korkokatto vuonna 2013 ja rahoittajien tulee aina ilmoittaa lainan todellinen korko, jossa otetaan huomioon esimerkiksi avausmaksut tai välittäjien palkkiot. Ulkomaiset yritykset eivät aina ota tätä säädöstä huomioon. Mikäli otat lainan ulkomaiselta rahoittajalta ja ongelmia tulee (esimerkiksi lainan korko on kohtuuton tai muita kuluja vaaditaan etukäteen ilmoittamatta), et välttämättä saa apua Suomen Kuluttajansuojasta. Suomessa on myös oikeus peruuttaa laina 14 vuorokauden sisällä, mutta ulkomaiset yritykset eivät aina toimi näin.

Joskus lainasivusto vaikuttaa suomalaiselta, mutta takana toimii ulkomainen yritys ja Suomessa vain sivubisnes. Lue sivustolta ja netistä tietoa kyseisestä yrityksestä, mikäli epäilet kyseessä olevan epäluotettava lainantarjoaja.

Lue sopimusehdot tarkkaan

Kun haet lainaa netistä, saat hakemuksen jättämisen jälkeen itsellesi tarjouksen sekä lainasopimuksen, joka sinun tulee hyväksyä ennen rahojen siirtoa. Moni haluaa rahat itselleen nopeasti, eikä sopimusta lueta kiireessä riittävän tarkasti. Lainasopimuksen tarkastelu on kuitenkin ehdottoman tärkeää. Siinä ilmoitetaan esimerkiksi tarkka korko sekä lainan kokonaiskustannukset kaikki kulut mukaanluettuna. Lainaan voi kuulua esimerkiksi tilinhoitokuluja tai nostokuluja, joita ei välttämättä ilmoiteta suoraan lainafirman sivuilla. Siksi suuret kustannukset voivat tulla yllätyksenä myöhemmin.

Sama koskee erilaisia lisäpalveluja, joita lainafirmat mainostavat ahkerasti erottuakseen joukosta. Esimerkiksi lyhennysvapaat kuukaudet tai eräpäivän muutokset eivät aina ole täysin ilmaisia, vaan niistä joutuu usein pulittamaan palvelumaksun. Nämä hinnat ilmoitetaan joko sopimuksessa tai lainanantajan sivuilla erillisessä hinnastossa tai lainaehdoissa.

Miten luotettavaa lainaa kannattaa etsiä

Löydät luotettavat suomalaiset lainafirmat etusivultamme, mutta tässä myös muutama lisävinkki luotettavan lainan etsimiseen:

Yrityksen sivusto kertoo paljon. Lainafirmoja toimii Suomessa kymmeniä erilaisia ja lähes kaikki löytyvät netistäkin. Tutustu yritysten sivustoihin hyvin, sillä mitä enemmän tietoa on tarjolla, sitä läpinäkyvämpää on yrityksen toiminta. Ei tule ikinä luottaa yritykseen, joka ei ole listannut lainaehtoja tai todellisia korkoja sivuilleen, sillä sellaisella firmalla voi hyvin todennäköisesti olla jotain salattavaa.

Lue muiden kokemuksia lainaamisesta ylipäätään. Netti on yritysten sivustojen lisäksi täynnä ihmisten arvosteluja erilaisista lainoista, joista saa kattavan kuvan lainayritysten palvelusta sekä kustannuksista. Usein äänessä tosin ovat pettyneet lainanhakijat, mutta pienellä tutkistelulla löytää puolueettomiakin arvosteluja.

Ei kannata valita heti ensimmäistä vastaantulevaa lainaa. On hyvä tehdä jonkinlaista vertailua ennen lainapäätöksen tekemistä. Vertaa korkoja, lainaehtoja ja esimerkiksi asiakaspalvelun aukioloaikoja (päivittäinen palvelu on yllättävän tärkeää) ja mieti tarkkaan, mitä itse kaipaat hyvältä lainayritykseltä. Ehkä tarvitset rahaa viikonloppuna, joten silloin kannattaa valita lainaaja, jonka palvelu on avoinna myös lauantaisin ja sunnuntaisin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *