Arvosana

Erikoisuudet

  • Valitse korko itse
  • Lainaa 10 000€

Vieraile nyt

Hae lainaa

Fixura - arvostelumme

Fixura on suomalainen yritys, joka yhdistää lainan hakijat sekä lainan saajat. Kyseessä on nimittäin vertaislaina palvelu, eli yksityishenkilöt lainaavat rahaa toisille yksityishenkilöille. Tämä tarkoittaa useimmissa tapauksissa sitä, että lainoissa on edullisempi korko kuin perinteisten pikalaina palveluiden kautta lainatessa. Itse asiassa Fixura on vienyt edulliset korot vieläkin pidemmälle; lainan ottaja saa valita korot ja takaisinmaksun itse! Fixura on yksi ensimmäisistä Suomessa toimivista vertaislainapalveluista ja yritys toimii muissakin Pohjoismaissa. Luotettava toiminta on pitänyt palvelun toiminnassa pitkään ja vuosien kokemus näkyy esimerkiksi erinomaisessa asiakaspalvelussa.

Miksi hakea lainaa Fixuralta?

Nopeaa lainaa voi tarvita monesta syystä; kodin remonttiin, uusien kodinkoneiden hankintaan tai vaikkapa lääkärikuluihin. Silloin on hyvä tietää, että on mahdollista saada rahaa nopeasti. Fixura antaa jopa 10 000 euroa luottoa ilman vakuuksia ja kaiken lisäksi reilulla meiningillä; he kehottavat hakijoita kilpailuttamaan muidenkin palvelujen lainoja ja miettimään lainan ottoa kaikessa rauhassa, mikäli hakija ei ole täysin varma lainasta.

Takaisinmaksu tapahtuu tietyissä kuukausierissä ja mikäli taloudellinen tilanne sallii, voi lainaa lyhentää ylimääräisillä maksuilla useamminkin. Halutessaan lainan voi maksaa heti takaisin mikäli sitä ei haluakaan, tosin luottotilin avaamiseen liittyviä kustannuksia ei saa takaisin. Lainaajat eivät valitettavasti voi saada maksuvapaita kuukausia, vaan yhden lyhennysvapaan kuukauden vuodessa. Lyhennysvapaa kuukausi tarkoittaa, ettei lainalyhennystä tarvitse maksaa, mutta korko ja tilinhoitomaksu peritään silti.

Valitse korko itse

Fixura on tällä hetkellä ainut suomalainen yritys, joka tarjoaa nopeaa lainaa hakijan itse valitsemallaan kiinteällä korolla. Korko vaihtelee 6-27% välillä.  Lainasumman saa valita itse 1000 ja 10 000 euron väliltä ja maksuaikaa saa aina 60 kuukauteen asti. Fixuran sivuilla on erinomainen lainalaskuri, josta hakija näkee heti kaikki mahdolliset lisämaksut, todellisen vuosikoron sekä kuukausierät yksityiskohtaisesti jo ennen hakemuksen jättämistä. Todellinen vuosikorko esimerkiksi ei ikinä voi ylittää 50.5%.

Koska kaikki lainaan liittyvät kustannukset saa nopeasti selville (tosin hakijan luottoluokitus voi vaikuttaa todelliseen korkoon hakemuksen jälkeen), voi ennen lainan hakemista Fixuralta kilpailuttaa muiden lainantarjoajien lainakorkoja ja näin etsiä itselleen parhaan lainatarjouksen. Yleensä yritykset vaativat lopullisen hyväksymisen vielä virallisen lainatarjouksen antamisen jälkeenkin. Siksi pelkkä lainahakemuksen jättäminen ei pakota sinua ottamaan lainaa heti.

Fixuralta laina heti tilille?

Fixura tarjoaa nopeaa lainaa ja käsittelykin tapahtuu välittömästi. Lainan saaminen riippuu kuitenkin luottoa antavasta henkilöstä, sillä Fixura toimii vain välittäjänä. Lainan antajat eli sijoittajat näkevät myös hakijan hakemuksen ja riippuen heidän päätöksestään lainan voi saada nopeastikin. Fixura ottaa lainanhakijoihin yhteyttä henkilökohtaisesti kertoakseen lainan myöntämisestä. Tämän jälkeen hakijan tulee hyväksyä laina verkkopankin tunnuksilla ja luottosumma siirretään lainansaajalle.

Kuka voi lainata Fixuralta

Vaikka Fixura vertaislainan saamiseen ei tarvita takaajaa, hakijoilta edellytetään tiettyjä asioita lainahakemusten hyväksymistä varten. Ensinnäkin hakijan tulee olla vähintään 21-vuotias, vakituisesti Suomessa asuva ja hänellä täytyy olla säännölliset tulot (palkka, etuudet, tms.). Tulotodistukset kannattaa toimittaa Fixuralle jo lainahakemuksen yhteydessä, jotta prosessi sujuu nopeammin.

Lainaa ei myönnetä henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintä tai joiden tulot eivät riitä lainan takaisin maksamiseen. Jo tämä osoittaa vastuullisuutta Fixuralta, sillä moni epäluotettava lainayritys antaa lainaa kenelle tahansa ja takaisinmaksun epäonnistuminen voi aiheuttaa hankaluuksia lainaajalle. Siksi on tärkeää, että lainanantaja varmistaa hakijan tilanteen ennen lainan myöntämistä.