Pikavippi

Jaa

Pikavippi eli pienlaina on nopea laina, jonka suuruus vaihtelee yleensä muutaman kymmenen euron ja tuhannen euron väliltä. Moni suomalainen on turvautunut pikavippiin, kun akuutti rahantarve iskee, ja valitsemalla luotettavan vippiyrityksen voi olla varma, ettei ikäviä yllätyksiä tule. Lyhyesti selitettynä pikavippi on lyhytaikainen laina, jonka kulut eivät ole suuret mikäli vipin maksaa takaisin ajallaan.

Tässä osiossa kerromme lisää pikavippien hakemisesta, takaisin maksamisesta sekä vipeistä yleisesti. Pikalainoja on ollut tarjolla Suomessa jo vuodesta 2005 ja pikku hiljaa markkinat ovat muuttuneet kuluttajille suotuisiksi, eli korkoja rajoitetaan ja takaisinmaksu on helppoa. Mikäli tarvitset rahaa nopeasti, on hyvä tietää, että on olemassa vaihtoehtoja käteisen saamiseen nopeasti. Lue siis lisää pikavipeistä ja valitse sivustoltamme luotettava lainayritys, niin voit saada lainan tilille heti!

Parhaat pikavipit

Yritys

Arvosana

Erikoisuudet

Vieraile nyt

0 0
 • Kuluton ensilaina
 • Luottoa jopa 3000€
0 0
 • Valitse korko itse
 • Lainaa 10 000€
0 0
 • 300€ kuluton laina
 • Plus-laina 5000€
0 0
 • Jopa 50 000 € laina
 • Useita eri lainatarjouksia
0 0
 • Luottoa jopa 2100€
 • Luottopäätös hetkessä

Miksi hakea nopeaa vippiä?

Pikavippi voi tulla tarpeeseen monestakin eri syystä; auto tai pesukone hajoaa, iso lasku yllättää tai tarvitset takuuden jotakin isompaa hankintaa varten. Pankit eivät myönnä lainaa arkisiin tilanteisiin, joten kenen puoleen sitten voi kääntyä, kun rahantarve on todellinen? Nopea pikavippi on pelastanut monet pulasta, joten ei liene yllättävää, että Suomessakin toimii vielä lukuisia vippejä tarjoavia yrityksiä.

Jos hakee vippiä ensimmäistä kertaa, voivat erilaiset korkoprosentit hämmentää hakijaa. Pikalainatoiminta on kuitenkin hyvin valvottua nykyään ja lainafirmat yleensä ilmoittavat hakijalle takaisin maksettavan summan kokonaisuudessaan jo lainan hakemisen yhteydessä. Muutenkin toiminta on hyvin luotettavaa, etenkin jos lainaa rahaa tunnetulta ja turvalliselta yritykseltä.

Nykyään monet pikavipit saa ilman minkäänlaisia kuluja ja korkoakin syntyy vain, mikäli lainaa ei makseta takaisin. Siksi kannattaa kilpailuttaa eri vippitarjoajia ja valita paras vasta kun on tarkistanut ainakin muutaman eri yrityksen tarjoukset. Lainan hakeminen ei vielä tarkoita sitä, että laina pitäisi hyväksyä, vaan lainan voi halutessaan perua missä vaiheessa tahansa, jos summaa ei ole vielä käyttänyt.

Näin haet pikavippiä

Pikavipin hakeminen netissä on erittäin helppoa. Hakijan tulee olla täysi-ikäinen, mutta muut vaatimukset vakuudesta verkkopankkitunnuksiin tai maksuhäiriöttömyyteen riippuvat täysin yrityksestä. Tässä yleiset ohjeet pikalainojen hakemiseen:

 • Lue vippitarjoajien arvosteluja sivustollamme ja valitse itsellesi paras pikalaina.
 • Siirry sen jälkeen lainanantajan sivuille ja valitse sopivan kokoinen laina sekä takaisinmaksuaika.
 • Tee lainahakemus. Joskus lainahakemusta varten tarvitaan suomalainen puhelinliittymä tai verkkopankkitunnukset.
 • Lainahakemuksen jättämisen jälkeen saat vahvistusviestin hakemuksen vastaanottamisesta sekä päätös lainan antamisesta. Jos päätös on myönteinen, voit hyväksyä lainan verkkopankissa.
 • Tämän jälkeen pikavippi maksetaan tilillesi lainafirman aikataulun mukaan, joko muutamassa minuutissa tai seuraavana arkipäivänä.

Kuten näet, vipin hakeminen ei ole lainkaan hankalaa. Itse asiassa pikavipin hakeminen on paljon helpompaa kuin esimerkiksi suuren kulutusluoton tai pankkilainan hakeminen ja kaiken lisäksi koko prosessi sujuu nopeammin.

Koroton pikavippi

Vippi ilman korkoja ei ole mikään urbaani legenda, vaan nykyään on mahdollista hankkia pikalaina ilman minkäänlaisia kuluja, mutta niitä ei ole jaossa kuin kerran per asiakas. Koroton vippi nimittäin on lainayritysten tarjous ensikertalaisille, eikä lainan ottamiseen liity piileviä kuluja. Tämänlaiset tarjoukset voi kuitenkin käyttää vain kerran ja siksi pelkästään uudet asiakkaat hyötyvät korottomista vipeistä. Sivustollamme listatut firmat tarjoavat korottomia ensilainoja uusille asiakkaille, vertaile yritysten tarjouksia etusivullamme.

Pikavippi maksuhäiriöiselle

Mikäli on aikaisemmin hoitanut raha-asiansa huonosti, voi tuloksena olla maksuhäiriöitä tai luottotietojen menetys. Valitettava tosiasia on, että lainaa maksuhäiriöiselle on harvemmin tarjolla, sillä kaikkien lainanantajien tulee tarkistaa hakijan tiedot ja yleensä vaaditaan kunnossa olevat luottotiedot. Maksuhäiriömerkinnät kuitenkin vanhenevat tietyn ajan kuluessa, joten voit hakea lainaa sen jälkeen kun merkinnät on poistettu.

Halutessasi voit silti lähettää lainahakemuksen, vaikka sinulla olisikin maksuhäiriömerkintä. Lainan antaja katsoo jokaisen hakemuksen läpi ja lainasta päätetään yksilökohtaisesti. Voi siis olla, että lainaa annetaan, vaikka sinulla olisikin häiriöitä luottotiedoissa.

Vippi ja takaisin maksaminen

Pikavippi maksetaan takaisin yleensä tietyn ajan kuluessa. Takaisinmaksuaika määritetään jo lainaa hakiessa. Lainan voi maksaa takaisin joko erissä tai kokonaan. Pienlainat on helpompi maksaa takaisin kerralla, mutta suurempien lainojen kanssa voi sopia kuukausittaisen eräpäivän, jota voi myöhemmin muuttaakin. Laina maksetaan yrityksen tilille pankkisiirtona.

Toisilla pikalaina firmoilla on käytössään mobiilipalvelu, jonka kautta lainansaajat voivat hallinnoida takaisinmaksujaan sekä esimerkiksi muuttaa eräpäivää, maksaa ylimääräistä tai anoa maksuvapaita kuukausia.

Kannattaako pikavippi?

Tämä kysymys tulee varmasti jokaisen lainan hakijan mieleen ennemmin tai myöhemmin. Pikavipin kannattavuus riippuu suurimmaksi osaksi hakijan omista valinnoista. Siksi on tärkeää valita hyvä lainanantaja, ottaa selvää pikavipin ehdoista sekä hoitaa lainan takaisinmaksu ajoissa. Nopea vippi on ollut erinomainen ratkaisu monelle silloin, kun raha on ollut tiukilla, eivätkä läheiset ole voineet auttaa. Vippi on hyvä ottaa silloin, kun tietää, että palkka tai tuet ovat tulossa pian, joten lainan voi maksaa takaisin. Vippi ei siis ole ilmaista rahaa, ja jos sen ymmärtää, voi pikavipin ottaa hyvillä mielin.