Joustoluotto

Jaa

Aina ei voi olla varma siitä, milloin ja miten paljon lainarahaa tarvitaan – ehkä tarvitset lainaa tulevia laskuja varten tai remontin varalta, mutta et ole täysin varma kustannuksista. Silloin sopiva lainatyyppi on joustoluotto. Kyseessä on joustava yksityislaina, jonka voi jopa jättää käyttämättä ilman kuluja, mikäli lainaa ei tarvitakaan!

Joustoluotto ei siis toimi pikavipin tai kertalainan tavoin, vaan lainanottajalle avataan oma tili, josta rahaa voi nostaa aina silloin kun haluaa. Tämä sivu kertoo enemmän joustoluoton hakemisesta, käytöstä ja takaisinmaksusta. Alempana voit lukea myös joustovipin eduista verrattuna tavallisiin kertalainoihin. Jos etsit joustoluottoa tarjoavia suomalaisia yrityksiä, näet kaikki luotettavat lainafirmat täällä.

Rahaa silloin kun sitä tarvitset

Joustoluotto on kirjaimellesti joustavaa lainarahaa, joka mukautuu hakijan tarpeisiin. Kun haet joustoluottoa netistä, saat hyväksymisen jälkeen itsellesi oman luottotilin, jonka luottoraja voi olla jopa 2000 euroa. Voit siirtää rahaa omalle pankkitilillesi aina kun rahantarve iskee, vaikka sitten koko summan kerralla tai muutaman kympin viikonloppua varten. Nostoista peritään useimmiten nostokulut 5% – 11%, tosin jotkut yritykset tarjoavat ensimmäisen noston ilmaiseksi.

Voit käyttää joustotilia tarpeesi mukaan, eikä sinun tarvitse perustella rahantarvettasi missään vaiheessa. Yleensä rahat näkyvät tilillä heti, mikäli sinulla on käytössäsi tili yhdessä tunnetuista suomalaisista pankeista. Tarkista ensin lainayritykseltä, miten rahansiirrot hoidetaan. Joskus nimittäin rahaa voi siirtää vain yrityksen asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Korkoa alkaa kertyä vasta kun käytät luottoa. Joka kuukausi korko lasketaan avoinna olevasta saldosta. Yleensä joustoluotto maksetaan takaisin kuukausittain, mutta voit lukea tarkempaa tietoa takaisin maksamisesta alempana.

Kannattaa valita yritys, joka ei peri avausmaksuja tai tilinhoitomaksuja, sillä sellaisiakin lainafirmoja on! Ei siis kannata valita heti ensimmäistä hyvältä kuulostavaa luottoa, vaan tarkista ensin lainaehdot ja hinnasto.

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Joustoluoton hakeminen edellyttää samoja asioita kuin tavallisen pienlainan hakeminenkin. Hakijan tulee olla täysi-ikäinen, asua vakituisesti Suomessa, eikä luottotiedoissa tavallisesti saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lainanantajat tarkistavat hakijan luottotiedot ja toisinaan hakijan tulee toimittaa jonkinlainen todistus tuloistaan. Tämä mainitaan Suomen lainatoiminnan säädöksissäkin; luotonantajan tulee tarkistaa hakijan taloudellinen tilanne ja näin varmistaa hänen maksukykynsä takaisinmaksun varalta.

Joustavaa luottoa haetaan netissä. Sitä varten vaaditaan yleensä verkkopankin tunnukset (sähköistä tunnistautumista varten) sekä joskus myös matkapuhelinnumero mobiilivarmennetta varten. Tämä varmistaa sen, että kukaan ei voi hakea lainaa nimissäsi.

Joustoluotto vai kertalaina

Kumpi sitten on kannattavampi valinta, joustoluotto (eli kulutusluotto) vai suurempi kertalaina? Kuten jo mainittukin, joustoluotto antaa ensinnäkin vapautta joko käyttää tai olla käyttämättä lainaa. Kertalaina taas siirretään ottajalle heti ja korko alkaa kertyä siitä lähtien. Takaisinmaksu toimii molemmissa lainoissa hyvin samalla tavalla, joten lainatyypin sijasta kannattaa tarkistaa todellinen korko, jotta löydät edullisimman lainan.

Joustoluotto sopii siis arkisten menojen hoitoon ja kertalaina on parempi valinta silloin, kun tiedät tarvitsevasi suuremman summan varmasti. Kertalaina on monen lainanottajan mielestä selkeämpi, sillä saat itsellesi tietyn lainasumman yksinkertaisella maksusuunnitelma, joten tiedät aina paljonko lyhennykset ovat kuukausittain. Joustoluotossa lasketaan mukaan nostokulut ja korko sen mukaan, kuinka paljon rahaa olet käyttänyt. Kertalainat voivat olla suurempiakin, etenkin jos haet lainaa pankista. Vakuudettomat kertalainatkin voivat tosin olla jopa 10 000 euroa.

Joustoluoton takaisinmaksu

Muistathan, että joustoluottokin on laina, joka tulee maksaa takaisin ajallaan. Riippuen siitä, kuinka suuren summan käytät, voit maksaa luoton takaisin joko kerralla tai osamaksulla. Kuten aina lainojen kanssa, takaisinmaksu on hyvä hoitaa niin pian kuin mahdollista. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, ja silloin voi hyödyntää mahdollisuuden maksaa luotto takaisin kuukausittaisilla lyhennyksillä.

Useimmat kotimaiset lainayritykset tarjoavat osamaksumahdollisuuden, mutta halutessasi voit lyhentää lainaa ylimääräisillä maksuilla aina kun taloudellisesti siihen pystyt. Näin säästät korkokuluissa ja muissa kustannuksissa.

Parhaat joustoluotto tarjoukset

Suomen markkinoiden paras joustoluotto löytyy todennäköisesti Eurolimiitiltä, sillä he tarjoavat uusille asiakkaille kuluttoman ensilainan peräti 500 euroon saakka. Voit lukea Eurolimiitin arvostelun ja lisätietoa ilmaisesta joustoluotosta täällä.

Kuluttomat ja korottomat ensilainat ovatkin suosituimmat tarjoukset, joita kotimaisilta yrityksiltä voi löytää. Ne ovat kuitenkin rajoitettu lähes aina vain uusille lainaajille. Osa lainanantajista (kuten Eurolimiitti) tosin antaa vanhoille asiakkaille erilaisia VIP-etuja, kuten korotetun luottorajan.